Stolní hra – Kolečkové mikádo moderní

Stolní hra mikádo v naprosto moderním a zářivě barevném provedení. Pravidla ovšem zůstávají stejná, je třeba odebírat jednotlivé hrací kameny tak, aby se ostatní nepohnuly. Vyhrává ten, komu se podaří sesbírat nejvíce kamenů, přičemž každá barva má své bodové ohodnocení. Zábavná hra pro děti, dospělé i seniory, zkrátka pro celou rodinu. Vhodné pro děti od 4 let.

Kód zboží:G22K56679
Kategorie: GOKI
732 Kč vč. DPH

http://www.klimesovahracky.cz/39657-thickbox/stolni-hra-koleckove-mikado-moderni.jpg

Více informací: Stolní hra – Kolečkové mikádo moderní

Kolečkové mikáko je variantou klasického mikáda s dřevěnou posuvnou částí. Hra je zaměřená na šikovnost pro dva a více hráčů a také je třeba mít i trošku štěstí.

Kolečkové mikádo se skládá z hrací desky, 9 červených, oranžových, světle modrých, tmavě modrých, žlutých a zelených hracích kamenů.

Cíl hry: Cílem hry je získat co nejvíce hracích kamenů s co nejvyšší bodovou hodnotou.

Příprava hry: Na počátku hry se posuvná část napne a všechny kameny se umístí na hrací desku před ni. Poté seposuvná část uvolní a tím se kameny sesunou dohromady.

Pravidla:

1. Hráči jsou na tahu střídavě. Hráč, který je na tahu, se musí pokusit odebrat z hrací desky co nejvíce kamenů, aniž by se posuvná část pohnula dopředu, a tím také posunula ostatní kameny.

2. Jestliže se ostatní kameny pohnuly, musí hráč položit poslední odebraný kámen zpět na hrací desku a na řadě je další hráč.

3. Hra pokračuje, pokud na hrací desce neleží žádné kameny.

4. Na konci každé hry si každý hráč spočítá body kamenů, které získal. Body závisejí na barvě kamenu: červený a oranžový 15 bodů, modrý 10 bodů, zelený a žlutý 5 bodů.

5. Vítězí hráč s největším počtem bodů.

Materiál: dřevo

Velikost: 30,6 × 21,5 × 2,6 cm

Věk: 4+


Tagy