Paměťová hra zvuky, 12 dílů

Pexeso se zvuky procvičuje nejen paměť, ale také sluch. Vždyť malí hráči musí najít pár kostek, který stejně zní. A to není vůbec jednoduché. Pexeso je vyrobeno ze dřeva. Vhodné pro děti od 3 let.

Kód zboží:G22K56683
Kategorie: GOKI
969 Kč vč. DPH

http://www.klimesovahracky.cz/39658-thickbox/pametova-hra-zvuky-12-dilu.jpg

Obrázků v galerii: 2

Více informací: Paměťová hra zvuky, 12 dílů

Paměťová hra je pexeso pro dva až čtyři hráče. Hra je vhodná pro děti od 3 let a podporuje motoriku, paměť a schopnost přiřazování slyšeného.

Hra se skládá z 12 těles ve tvaru trojhranu se 6 různými zvuky

Cíl hry: Cílem hry je najít dvě stejná tělesa se stejným zvukem.

Příprava hry: Trojhrany položte všechny skrytě na stůl a promíchejte je.

Pravidla: 

Nejmladší hráč začíná, vezme do rukou jeden zvukový trojhran a zatřepe jím. Poté smíš zvednout dorukou další a poslouchej. Myslíš si, že jsou tyto zvuky rozdílné? Pak polož oba trojhrany zpět na jejich místa, odkud jsi je vzal. Zdá se ti, že mají oba stejný zvuk? Smíš tedy oba trojhrany otočit. Mají oba houslové klíče stejnou barvu? Tvoje domněnka byla správná. Oba trojhránky nyní patří tobě a můžeš je již odkryté položit přímo před sebe. Smíš také dále pokračovat ve hře. Možná se ti znovu podaří najít dva identické zvuky. Mají houslové klíče rozdílné barvy? Bohužel nebyl tvůj odhad správný. Oba trojhránky musíš skrytě položit zpět na stůl a další hráč je na řadě, aby zkusil své štěstí. Zapamatuj si ovšem pro příště, jaké zvuky jsi držel v rukou. Bude pro tebe jednodušší v dalším kole najít stejně znějící pár.

Konec hry: Hra je u konce, když všechny zvukové trojhrany leží odkryté na stole před jednotlivými hráči. Hru vyhrál ten hráč, před kterým se nachází nejvíce stejných párů.

Varianty hry: Můžeš se s hráči domluvit, že vždy nestejné páry budou odloženy na stůl odkrytě. Potom bude samozřejmě mnohem jednodušší najít shodný pár.

Informace pro rodiče: Pro každodenní život je důležité rozvinout svůj smysl pro odlišné zvuky a jejich barvy. Podle akustických signálů se v našem životě orientujeme více, než si sami myslíme. Na křižovatce umíme rozlišit, jak daleko může být přibližující se automobil. Matka pozná podle volání dítěte, kde se právě nachází a zda pociťuje strach či radost. Hravým způsobem zprostředkovává tato hra smysl pro různé zvuky, podporuje zároveň paměť a schopnost přiřazení stejných zvuků a tónů.

Materiál: dřevo

Velikost: 6,7 × 6,7 × 5,8 cm

Věk: 3+


Tagy