Paměťová hra hmotnost, 12 dílů

Pexeso s rozdílnou hmotností procvičuje nejen paměť, ale také hmat. Hráči musí klasicky najít pár kostek, který stejně váží. V případě porovnávání hmotnosti je to ovšem velice náročný úkol, který procvičí i dospělé! Pexeso je vyrobeno ze dřeva. Vhodné pro děti od 3 let.

Kód zboží:G22K56684
Kategorie: GOKI
1 052 Kč vč. DPH

http://www.klimesovahracky.cz/39660-thickbox/pametova-hra-hmotnost-12-dilu.jpg

Obrázků v galerii: 2

Více informací: Paměťová hra hmotnost, 12 dílů

Paměťová hra je pexeso pro dva až čtyři hráče. Hra je vhodná pro děti od 3 let a podporuje motoriku, paměť a schopnost přiřazování stejných hmotností.

Hra se skládá z 12 těles ve tvaru trojhranu se 6 různými hmotnostmi

Cíl hry: Cílem hry je najít dvě stejná tělesa se stejnou hmotností.

Příprava hry: Trojhrany položte všechny skrytě na stůl a promíchejte je.

Pravidla:

Nejmladší hráč začíná, vezme do rukou jeden hmotnostní trojhran. Poté smíš zvednout do rukou další a převažuj. Myslíš si, že jsou tyto hmotnosti rozdílné? Pak polož oba trojhrany zpět na jejich místa, odkud jsi je vzal. Zdá se ti, že jsou oba stejně těžké? Smíš tedy oba trojhrany otočit. Mají obě závaží stejnou barvu? Tvoje domněnka byla správná. Oba trojhránky nyní patří tobě a můžeš je již odkryté položit přímo před sebe. Smíš také dále pokračovat ve hře. Možná se ti znovu podaří najít dvě identické hmotnosti. Mají závaží rozdílné barvy? Bohužel nebyl tvůj odhad správný. Oba trojhránky musíš skrytě položit zpět na stůl a další hráč je na řadě, aby zkusil své štěstí. Zapamatuj si ovšem pro příště, jaké hmotnosti jsi držel v rukou. Bude pro tebe jednodušší v dalším kole najít stejně těžký pár.

Konec hry: Hra je u konce, když všechny hmotnostní trojhrany leží odkryté na stole před jednotlivými hráči. Hru vyhrál ten hráč, před kterým se nachází nejvíce stejných párů.

Varianty hry: Můžeš se s hráči domluvit, že vždy nestejné páry budou odloženy na stůl odkrytě. Potom bude samozřejmě mnohem jednodušší najít shodný pár.

Informace pro rodiče: Pro každodenní život je důležité rozvinout svůj smysl pro odlišné hmotnosti. Nejen na trhu při nakupování je dobré umět odhadnout, zda tři jablíčka by mohla vážit stejně jako jedna hlávka salátu. Hravým způsobem zprostředkovává tato hra smysl pro různé váhy, podporuje zároveň paměťa schopnost přiřazení stejných hmotností.

Materiál: dřevo

Velikost: 6,7 × 6,7 × 5,8 cm

Věk: 3+


Tagy