Kdo kde bydlí - kostková hra

Kostková hra se zvířátky, při které hraje velkou roli štěstí. Děti se naučí pojmenovat zvířátka a správně je přiřadit do jejich životního prostoru. Vhodné od 2 let.

Kód zboží:G22K56804
Kategorie: GOKI
264 Kč vč. DPH

http://www.klimesovahracky.cz/39674-thickbox/kdo-kde-bydli-kostkova-hra.jpg

Obrázků v galerii: 2

Více informací: Kdo kde bydlí - kostková hra

Kostková hra pro jednoho až dva hráče

• 1 kostka

• 2 obrázky puzzle se čtyřmi zvířátky

Cíl hry: Kdo jako první sestaví kompletní obrázek puzzle, stává se vítězem hry.

Příprava hry: Rozložte před sebe na stůl dílky obrázků tak, aby strom, rybník a zvířátka byla viditelná. Připravte si hrací kostku.

Pravidla:

Pokud jsi nejmladší hráč, smíš hru začít hodem kostky. Symbol na kostce rozhoduje o tom, zda se domovem pro tvoje zvířátka stane strom nebo rybník. Tvým cílem se tak stane kostkou umístit správná čtyři zvířátka tam, kde žijí, tzn. na strom nebo do rybníčku. Pokud hodíš symbol stromu, smíš si vybrat to správné zvířátko a přiložit ho k obrázku stromu. Pokud hodíš kostkou symbol rybníka, musíš vybrat to zvířátko, které v něm také žije. Pokud vybereš zvířátko, které do otvoru nezapadá, musíš ho položit zpět na stůl a tvůj spoluhráč je na řadě. Když ti na kostce padne symbol tvého spoluhráče, musíš jedno kolo vynechat a zkusit své štěstí příště. Takto postupně skládá každý svůj obrázek se zvířátky do konečné podoby.Kdo jako první obrázek sestaví, stává se vítězem hry.

Varianty hry: Pokud chceš hrát hru sám, můžeš se stejnými pravidly zkrátka zároveň sestavovat obrázky dva.

Informace pro rodiče: Skládání puzzlí podporuje schopnost vizuálního vnímání dětí. Kombinace skládání puzzlí s kostkovou hrou rozvíjí jejich taktické dovednosti, podporuje jemnou motoriku a také trénuje jejich trpělivost.

Materiál: překližka

Velikost: 17,5 × 17,5 cm

Věk: 2+


Tagy