Dřevěné domino zvířátka, 28 dílů

Domino je tradiční logická hra, která baví celou rodinu. Rozvíjí hlavně logické myšlení a to vše zábavnou a hranou formou. Pravidla hry jsou velmi jednoduchá a proto je tolik oblíbená. Klasická hra domino s domácími zvířátky a čísly je ideální pro malé děti k výuce zvířátek, barev i čísel.
Hra je vyrobena ze dřeva z kvalitní a odolné překližky. Obsahuje 28 hracích kamenů každý o rozměru 6 x 3 cm. Vhodné pro děti od 3 let.

Kód zboží:G22K56961
Kategorie: GOKI
368 Kč vč. DPH

http://www.klimesovahracky.cz/39701-thickbox/drevene-domino-zviratka-28-dilu.jpg

Obrázků v galerii: 2

Více informací: Dřevěné domino zvířátka, 28 dílů

Domino se řadí ke klasickým hrám, které jsou rozšířeny po celém světě. Toto domino obsahuje 28 kamenů. Na lícové straně každého kamene jsou dvě pole. Na každém z nich se nachází obrázek (případně dle varianty obrázek s číslicí). Hry se mohou účastnit dva až čtyři hráči.

Cíl hry: Cílem hry je pokusit se na stůl správně poskládat maximální počet nebo dokonce všechny kameny domina. Hráč, který první poskládá všechny kameny na stůl nebo kterému nakonec zůstane nejmenší počet kamenů/součet bodů na kamenech, ukončuje hru a vyhrává kolo.

Příprava hry: Kameny se vyloží lícovou stranou dolů na stůl a promíchají se. Každý z hráčů dostane stejný počet kamenů. Zbylé kameny zůstanou ležet na stole. Hráč, který vlastní kámen, na němž je nulový počet bodů nebo kámen se stejnými motivy, začíná hru tímto kamenem. Pokud tento kámen žádný z hráčů nevlastní (zůstal ležet na stole), pak začíná hru nejmladší hráč. Ve hře pak pokračují ostatní hráči v pořadí ve směru hodinových ručiček.

Pravidla:

Každý hráč vykládá na stůl vyhovující kameny k těm, které jsou již na stole vyloženy. Znamená to, že se musí poskládat k sobě vždy dva a dva kameny se stejným obrázkem a nezáleží na tom, jakým směrem se pokládají nebo na který konec řetězu se pokládají. Každý hráč může vyložit tolik ze svých kamenů, kolik může. Jakmile řekne „hotovo“ pokračuje ve vykládání svých kamenů další hráč, který je na řadě. Pokud hráč nemá vhodný kámen, aby mohl pokračovat, musí si vzít kámen z hromady na stole a můžeho vyložit. Pokud na stole už nezůstaly žádné kameny, musí hráč, který nemá vhodný kámen, jedno kolo vysadit a čekat, až bude příště na řadě. Ve hře pokračuje následující hráč.

Varianty hry: Můžeš si také vymyslet složitější varianty hry. Např. je možné přikládat kameny jen jedním směrem a nebo můžeš motivům přiřadit bodový systém.

Materiál: dřevo

Velikost: 3 × 8,5 × 6 cm

Věk: 3+


Tagy