BLUE-BOT TACTILE ČTEČKA

Unikátní a velmi zábavný způsob, jak naprogramovat Blue-Bot robota! Umístěte na čtečku vaše pokyny, stiskněte tlačítko Go a sledujte, jak robot plní zadané pokyny. Propojení čtečky s Blue-bot robotem je velmi snadné. Zapnete Blue-Bot robota, na čtečce stisknete připojit, vyčkáte na rozsvícení modrých očí na Blue-Bot robotovi a propojení je hotové!
Set obsahuje:

1x TacTile čtečku

25x TacTile pokynů

1x dobíjecí kabel

Kód zboží:M23C94TT-BLUE-TACTILE
Kategorie: Interaktivní Výuka
3 490 Kč vč. DPH

http://www.klimesovahracky.cz/42669-thickbox/blue-bot-tactile-ctecka.jpg

Více informací: BLUE-BOT TACTILE ČTEČKA

BLUE-BOT TACTILE ČTEČKA

TacTile čtečka je určena pro Blue-bot, který díky dílkům, které jsou položeny na čtečku, následuje pokyny zadané dětmi. Děti se tak učí jednoduchému programování a představivosti v prostoru nenásilnou hrou. Propojení BlueBota a čtečky je velmi snadné. Podrobnosti o párování se dozvíte níže. 

NABÍJENÍ TACTILE ČTEČKY

Před prvním použitím zařízení TacTile čtečku plně nabijte. V závislosti na míře vybití akumulátoru může plné dobití trvat až 10 hodin. Chcete-li začít nabíjet, připojte TacTile čtečku pomocí dodaného USB kabelu k vhodnému portu USB nebo k USB nabíječce. Červeně svítící stavová LED dioda indikuje, že se čtečka nabíjí. Po úplném nabití se stavová LED dioda rozsvítí zeleně. Pokud je akumulátor potřeba nabít, kontrolka stavu začne blikat červeně. Životnost akumulátoru se prodlužuje, pokud ho nabíjíte dříve, než dojde k jeho úplnému vybití. Blue-Bot TacTile čtečku před delším skladováním vždy plně nabijte. Je doporučováno, aby byla dobíjena každých šest měsíců.

PÁROVÁNÍ SE ROBOTEM BLUE-BOT

Zapněte TacTile čtečku a zařízení Blue-Bot, které chcete spárovat. Stiskněte a uvolněte párovací tlačítko a TacTile čtečka automaticky detekuje zařízení Blue-Bot a spáruje se. Stavová LED dioda bude během vyhledávání blikat modře a po úspěšném spárování přestane blikat. Oči zařízení Blue-Bot zmodrají. Pro spárování více zařízení Blue-Bot a TacTile čtečky tento proces opakujte. Pokud párování z nějakého důvodu selže, modré LED diody se na TacTile čtečce a zařízení Blue-bot vypnou (může to trvat několik sekund). Ujistěte se, že jste během párování v maximální vzdálenosti  

SESTAVOVÁNÍ PROGRAMU

Každá TacTile čtečka má místo až na 10 směrových kartiček. Program se sestavuje pomocí umisťování směrových kartiček do požadovaného pořadí. Umístění každé kartičky je doprovázeno rozsvícením červené LED diody, která indikuje, že TacTile čtečka kartičku rozpoznala. Když je program dokončen, stiskněte tlačítko „Odeslat“ a kód se přenese do zařízení Blue-Bot. Při ladění programu se rozsvítí LED dioda nad kartičkou, která je aktuálně ovládána. Po dokončení všech kroků sestavování programu lze program změnit nebo ladit pomocí změna kartiček nebo jejich pozic. 

SÉRIOVÉ ZAPOJENÍ

Navzájem mohou být propojeny až tři TacTile čtečky. Je tak možné použít až 30 příkazů. TacTile čtečky se propojí pomocí dodaných kabelů USB. Jednoduše připojte konektor USB na pravé straně k levému konektoru USB další TacTile čtečky. Tlačítka „Párování“ a „Odeslat“ budou v tomto případě fungovat pouze na zařízení vpravo.


Tagy